slide1.jpg
slide2.jpg
slide3.jpg
slide4.jpg
slide5.jpg
slide6.jpg
slide7.jpg
slide8.jpg
 

Pretsedatel280

Почитувани посетители

Ова е интернет страницата на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија. Овде ќе најдете информации за нашата организациона поставеност, нашите иницијативи, проекти, заложби ...

Претседател на
ФХЕМ

Новости

Се одржа четвртиот годишен меѓународен семинар за професори

Во периодот од 06-08 мај 2016 година во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија се одржа четвртиот годишен  меѓународен семинар за наставници и професори ...

Отворена изложбата „Сеќавањата што ме прогонуваат“ од Мати Грунберг

На 10 март 2016 година во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија беше свечено отворена изложбата „Сеќавањата што ме прогонуваат“ од Мати Грумберг од Изра...

Трибина по повод 77 години од Кристалната ноќ и меѓународен ден за борба против фашизмот и антисемитизмот

Како дел од регионалната програма „Лица на отпорот на опресијата во 20 век во Европа“ на 09 ноември 2015 година во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија...

Отворена изложбата „Нирнбершки процес - лекциите од историјата“

По повод 70 години од почeтокот на Нирнбершкиот процес на 28 октомври 2015 година во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македотија во се одржа свечено отворање ...

News image

Одржан едукативен семинар „Историски пристап на холокаустот и масовните злосторства на Балканот“

Во периодот од 14 – 16 септември 2015 година во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија се одржа едукативен семинар на тема „Историски пристап на х...

Повелба и Почесен медал доделени на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија

По повод 70-годишнината од завршувањето на Втората светска војна рускиот организационен комитет „Победа“ на чие чело е Владимир Путин на Фондот на холокаустот на Евреите од Ма...

Фотогалерии

info