slide1.jpg
slide2.jpg
slide3.jpg
slide4.jpg
slide5.jpg
slide6.jpg
slide7.jpg
slide8.jpg
 

Pretsedatel320

Dear visitors,

This is the web page of the Holocaust Fund of the Jews for Macedonia. On this page you will find information what is the mission and how the Holocaust Fund is organized, information about our initiatives and projects, as well as what we are standing for….


Holocaust Fund

News

News image

Одржан едукативен семинар „Историски пристап на холокаустот и масовните злосторства на Балканот“

Во периодот од 14 – 16 септември 2015 година во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија се одржа едукативен семинар на тема „Историски пристап на х...

News image

Одржан едукативен семинар за наставници од западниот Балкан на тема „Холокаустот, историјата, дигиталните содржини и соц

Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија во соработка со институтот за Еврејска историја ЦЕНТРОПА од Виена, четврти пат  во Македонија организираше тридневен едукативен ...

News image

Одржана завршната манифестација од проектот „Холокаустот низ призмата на детските очи“

Завршната манифестација на проектот „Холокаустот низ призмата на детските очи“, кој го реализира Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија со поддршка од Ми...

News image

Одбележан Јом Ашоа - Денот на сеќавање на холокаустот и хероизмот

Еврејската заедница во Република Македонија и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија денес, на 16 април 2015 година, или 27 нисан, според хебрејскиот календар, го одбе...

News image

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија, Општина Штип и Министерство за

Денес во Штип беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Фондот на Холокаустот на Евреите од Македонија, Општина Штип и Министерството за култура на Република Македонија во ...

News image

Отворена изложбата „НОВИ СВЕДОЦИ НА ХОЛОКАУСТОТ“ во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија

Во рамки на одбележувањето на 72 годишнината од депортацијата на Евреите од Македонија, на 10 март беше отворена изложбата „НОВИ СВЕДОЦИ НА ХОЛОКАУСТОТ“ во Меморијалниот цента...

Gallery

info