News Отворена изложбата „Нирнбершки процес - лекциите од историјата“

Отворена изложбата „Нирнбершки процес - лекциите од историјата“

There are no translations available.

По повод 70 години од почeтокот на Нирнбершкиот процес на 28 октомври 2015 година во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македотија во се одржа свечено отворање на изложбата „Нирнбершки процес – лекциите од историјата“ во организација на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија и Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија.

Во текот на настанот се обратија главниот извршен директор на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, Горан Садикаријо и Неговата Екселенција Амбасадорот на Русија во Македонија, Олег Шчербак. На изложбата се претставени уникатни фотодокументарни сведоштва за наци-фашистичките злосторства во Европа и поранешниот Советски Сојуз.

info